Οπλοποιού & Κατούνη 2

Capsis Hotel Thessaloniki Bristol Boutique – καλωσηλθατε
  /  Capsis Hotel Thessaloniki Bristol Boutique – καλωσηλθατε

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήρθατε στον ονειρικό κόσμο του Capsis Hotel Thessaloniki – Bristol Boutique. Ένα ειδυλλιακό ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στα Λαδάδικα. Μια ανάσα από το παραλιακό μέτωπο, την πλατεία Αριστοτέλους και το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Capsis Hotel Thessaloniki – Bristol – Στην Iστορική συνοικία της Θεσσαλονίκης

Στην πλέον πολύχρωμη και ιστορική συνοικία της Θεσσαλονίκης, τα ξακουστά Λαδάδικα. Το Capsis Hotel Thessaloniki – Bristol Boutique συνδυάζει αρμονικά την ιστορία και την παράδοση με τη σύγχρονη ζωή της πόλης. Χτισμένο το 1860, αποτελεί το μοναδικό ιστορικό ξενοδοχείο της πόλης και μέλος των Ιστορικών Ξενοδοχείων της Ευρώπης (Historic Hotels of Europe).

Το ξενοδοχείο στεγάζεται στο παλαιό Οθωμανικό ταχυδρομείο της πόλης στη διασταύρωση των οδών Οπλοποιού & Κατούνη. Το κτίριο αναπαλαιώθηκε πλήρως το 2000, φέρνοντας έντονα το προσωπικό στίγμα της εμπνεύστριάς του Λένας Καψή. Ανακαινίστηκε πλήρως το 2018 και σήμερα στα συνολικά 20 δωμάτιά και σουίτες του είναι ευδιάκριτος ο αρμονικός συνδυασμός της πολυτέλειας με τη μοναδική ιστορικότητα του κτιρίου.

Το Capsis Hotel Thessaloniki – Bristol Boutique προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και δημιουργεί μια φιλόξενη και φιλική ατμόσφαιρα, που κάνει τον επισκέπτη να νιώθει άνετα σαν «στο σπίτι του». Όλοι οι χώροι του ξενοδοχείου είναι σχεδιασμένοι με τρόπο που να διευκολύνουν την πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η προέλευση του ονόματος Bristol – Capsis Hotel Thessaloniki

Υπάρχουν περί τα 200 ξενοδοχεία παγκοσμίως που φέρουν το όνομα Bristol. Πλήθος ιστοριών υπάρχουν αναφορικά με την προέλευση του συγκεκριμένου ονόματος. Η πλέον επικρατούσα θέλει το όνομα να προέρχεται από τον Frederick Augustus Hervey (1730-1803).

Ο 8ος Κόμης του Μπρίστολ και Επίσκοπος του Ντέρι (Londonderry), ήταν γνωστός για τις περιηγήσεις που έκανε στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Λέγεται πως τέτοια φήμη απέκτησαν τα εκλεπτυσμένα και ακριβά γούστα του, που το όνομα «Μπριστολ» έγινε ταυτόσημο με την πολυτελή διαμονή και τον αριστοκρατικό τρόπο διαβίωσης σε ολόκληρη την Ευρώπη.